Nieuws

Home / Nieuws / Collegevragen inzake Onderpad Maasdijk kruising Prinsenlaan

Collegevragen inzake Onderpad Maasdijk kruising Prinsenlaan

Bewoners van het onderpad van Maasdijk hebben contact gezocht met onze fractie omdat er regelmatig ongelukken gebeuren op de kruising van het onderpad van de Maasdijk met de Prinsenlaan in Maasdijk. Vaak komt er politie en ambulance aan te pas, echter bij blikschade wordt het verzekeringstechnische gedeelte ook onderling geregeld zodat niet alle ongevallen geregistreerd staan bij politie Westland.

Zodra je de bebouwde kom van Maasdijk binnen rijdt staat er een bord met max. 30 km per uur, maar deze snelheid wordt doorgaans overschreden. Wanneer je op het onderpad rijdt heeft elke straat van rechts voorrang. Echter bij de Prinsenlaan is het niet overzichtelijk dat rechts voorrang heeft. Zeker wanneer de snelheid hoger is dan 30 km per uur kan men niet adequaat reageren. (Zie bijlage)

 

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1. Is het college bekend met deze onoverzichtelijke verkeerssituatie?

2. Is het college bereid om met een simpele oplossing d.m.v. bebording aan te geven dat het verkeer van rechts dat uit de Prinsenlaan komt voorrang heeft?

3. Is het college bereid om op het wegdek van het onderpad ter hoogte van de Prinsenlaan aan te geven dat de maximale snelheid 30 km per uur is?

4. Zou het college opdracht willen geven voor preventieve snelheidsmetingen?

Wij verzoeken u deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden.

Namens de Fractie LPF Westland

Trudy de Munck
Peter Voskamp

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu