Nieuws

Home / Nieuws / Collegevragen inzake overlast groen en gebruik snippergroen

Collegevragen inzake overlast groen en gebruik snippergroen

ART 42 VRAGEN INZAKE OVERLAST BOMEN EN GEBRUIK SNIPPERGROEN.

Onlangs is onze fractie benaderd door een inwoonster uit s-Gravenzande welke overlast ondervindt van de aanwezige bomen in haar straat/ parkeerterrein aan de Obrechtlaan. De inwoonster, tevens rijschoolhoudster parkeert haar lesauto op de aanwezige parkeerplaatsen en deze worden omgeven door grote bomen. Door de vele afscheiding van de bomen en o.a. de aanwezigheid van luizen/insecten wordt de auto dagelijks vies en plakkerig. Dit is uiteraard geen reclame voor een lesauto en bedrijf en dagelijks naar de wasstraat is ook geen oplossing.

Er is door de rijschoolhouderster al een aantal malen aandacht gevraagd voor deze problematiek maar begrijpt dat verwijdering van de grote bomen geen optie is. Naast haar hoekwoning ligt wel een stukje snippergroen van de gemeente en de rijschoolhoudster heeft al een aantal malen het verzoek gedaan of zij dit stukje eventueel kan kopen om daar haar lesauto te kunnen parkeren. Dit is vooralsnog geweigerd door de gemeente om het feit dat er een lantarenpaal in het stukje snippergroen staat die er ook kan blijven staan als het stukje snippergroen aangekocht kan worden door de bewoonster. Opvallend is wel dat een andere bewoner in deze straat wel de mogelijkheid heeft gekregen van de gemeente om een stukje gemeentegrond in gebruik te nemen.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1.   Is de wethouder op de hoogte van de problemen die de rijschoolhoudster ons heeft voorgelegd?

2.   Klopt het dat een andere woning in de straat wel een stukje gemeentegrond in gebruik heeft of heeft overgenomen?

3.   Kan de wethouder aangeven waarom er geen medewerking door de gemeente wordt verleend om een stukje grond naast de woning te kunnen kopen of gebruiken als parkeerplaats?

4.   Is de wethouder het met LPF Westland eens dat regels voor alle bewoners hetzelfde zijn en in dit geval dan ook bereid is om nogmaals met de rijschoolhouder te zoeken naar een passende oplossing?

5. Is het mogelijk om te onderzoeken of eventueel snoeien van de bomen een oplossing is om overlast te beperken op het parkeerterrein?

Wij verzoeken u deze te vragen te beantwoorden binnen de daarvoor gestelde termijn.
Namens de Fractie LPF Westland

Peter Voskamp
Ronald Drankier

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu