Nieuws

Home / Nieuws / Collegevragen omtrent verhuizing consultatiebureau De Lier

Collegevragen omtrent verhuizing consultatiebureau De Lier

Collegevragen omtrent verhuizing consultatiebureau De Lier

De fractie van LPF Westland is door inwoners van De Lier benaderd i.v.m. het per juli 2022 (tijdelijk) verdwijnen van het consultatiebureau uit De Lier. Het consultatiebureau van De Lier is verhuisd naar de JGZ-locatie aan het Koningin Julianaplein 7 in Den Hoorn. Het consultatiebureau speelt een belangrijk rol bij de preventie en screening en is er om de ontwikkeling van kinderen te monitoren en om signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld op te pikken. Een consultatiebureau heeft hierin  de eerste jaren een grote rol, de zogenoemde cruciale 1000 dagen.

Inwoners van De Lier maken zich dan ook vooral grote zorgen om de kinderen die opgroeien in kwetsbare gezinnen. Hoe gaan zij (veelal zijn dit gezinnen zonder auto) naar Den Hoorn voor een afspraak? Hoe gaan zij naar een inloopspreekuur als zij zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind of andere zorgen willen bespreken? Mogelijk zullen er veel kinderen niet meer gezien gaan worden en daardoor onnodig kinderen op jonge leeftijd beschadigd raken. Naast de preventie op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld is er hiermee ook een kans dat de vaccinatiegraad in De Lier omlaag gaat.

De fractie van LPF Westland heeft de navolgende vragen:

1.    Herkent het college zich in de hierboven genoemde zorgen?

2.    Is het college het met ons eens dat het belangrijk is voor de inwoners van De Lier om ook in die kern een consultatiebureau te hebben?

3.    Wat is de reden dat het consultatiebureau in De Lier tijdelijk naar Den Hoorn is verhuisd, was er geen vervangende ruimte in De Lier te vinden?

4.    Welke inspanningen heeft de gemeente Westland verricht om te voorkomen dat het consultatiebureau uit De Lier zou vertrekken?

5.    Omdat er sprake is van een “tijdelijk” vertrek willen wij en de inwoners graag weten wanneer het consultatiebureau weer terugkomt in De Lier

Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden binnen de daarvoor gestelde termijn.

Namens de Fractie van LPF Westland
André van der Meer

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu