Nieuws

Home / Nieuws / Collegevragen over inzake ventilatie in Westlandse schoolgebouwen

Collegevragen over inzake ventilatie in Westlandse schoolgebouwen

Uit verschillende wetenschappelijke stukken is gebleken dat Corona besmettingen voornamelijk door aerosolen in de lucht van slecht geventileerde ruimten wordt verspreidt. De Algemene Onderwijsbond (AOb) geeft aan dat er op een groot aantal scholen nog altijd zorgen zijn over de ventilatie en de luchtkwaliteit. Volgens de PO raad heeft 80 procent van de scholen een slecht binnen klimaat. Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor goede gezondheid van leerlingen en onderwijspersoneel in de school. Daarnaast zijn de leerprestaties in een goed geventileerde onderwijsruimte beter. Ondanks dat scholen lang dicht waren in verband met de coronamaatregelen, en een coördinatieteam van de overheid scholen aanspoorde hun ventilatie te verbeteren, is er volgens de branchevereniging Binnenklimaat Nederland relatief weinig actie ondernomen om de ventilatie op scholen te verbeteren.

De fractie van LPF Westland heeft de navolgende vragen:

  1. Is het college het met ons eens dat een goede ventilatie op scholen voor de algemene gezondheid en nu door het rondgaan van het Covid 19 virus extra belangrijk is?
  2. Heeft het college inzicht hoe het gesteld is met de ventilatie in de schoolgebouwen binnen de gemeente Westland?
  3. Kan het college navragen bij de schoolbesturen welke schoolgebouwen in Westland de ventilatie onvoldoende op orde hebben?
  4. Kan het college bij de schoolbesturen navragen welke actie zij gaan uitvoeren om de ventilatie op alle scholen binnen Westland op orde te krijgen.
  5. Is het college van mening dat er ook (volksgezondheid) een verantwoording voor een goede ventilatie in schoolgebouwen bij de Gemeente ligt?

Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden, maximaal binnen de daarvoor gestelde termijn.

Namens de Fractie van LPF Westland
Andre van der Meer

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu