Column Carl Verbeek Het Hele Westland 27 nov 2019

Column Carl Verbeek Het Hele Westland 27 nov 2019

Het steunraadslid dat bij de LPF gaat doen wat hij overdag ook doet

Als je net als ik in de bodemsanering zit, dan weet je dat er alleen maar iets vruchtbaars kan ontstaan als die fundering in orde is. Geen verontreinigingen veronachtzamen die risico’s kunnen opleveren waar later niks meer aan te doen is maar meteen saneren die grond. Toevallig ligt dat in de politiek niet zo gek veel anders. Je kunt wel allerlei symptomen bestrijden, maar het is slimmer om de oorzaak aan te pakken.

We hebben in Nederland onderhand aardig wat partijen die liever dat hele bodemonderzoek maar achterwege laten, als er belangrijke beslissingen op het spel staan. Die partijen weten donders goed: als we écht gaan graven, komen er dingen boven waar we liever onze ogen voor sluiten. Na ons de zondvloed, zoiets.

Er zijn veel minder partijen die dat bodemonderzoek wel serieus aanpakken. Die partijen hebben mijn sympathie. Partijen zoals LPF Westland. Niet dat ik meteen ‘ja’ heb gezegd op de vraag steunraadslid te worden. Carl Verbeek in de politiek: dat is net zoiets als Mick Jagger die verklaart in z’n vrije tijd helemaal gek te zijn van borduren. Toch is het niet heel gek. Mijn vader heeft ooit nog in de Lierse gemeenteraad gezeten, voor wat toen de Boerenpartij was. Dus het zal nog wel ergens in mijn bloed zitten.

Als steunraadslid van LPF Westland ga ik meehelpen bij wat ik overdag ook doe: graven, zaken bloot leggen, saneren wat niet goed is. Dat kan bij een partij als deze die politiek op z’n Westlands bedrijft, zonder opsmuk. En die ondertussen daar ook resultaat mee boekt. Ook al weet ik dat je daar in de politiek, ook de gemeentepolitiek, weleens een langere adem voor nodig hebt. Maar graven blijven we!

Carl Verbeek
Steunraadlid commissie EFO