Nieuws

Home / Nieuws / Fractie verbaasd over vernietigen aangevraagde paspoorten tijdens coronaperiode

Fractie verbaasd over vernietigen aangevraagde paspoorten tijdens coronaperiode

Onlangs heeft onze fractie contact gehad met een familie uit De Lier over het vernietigen van een paspoort wat wegens de corona crisis nog niet was opgehaald. Deze familie heeft begin maart een paspoort aangevraagd voor een van de kinderen. De geplande ophaaldatum werd gecanceld wegens de coronacrisis waardoor vele afspraken zijn geschrapt. Er is een paar maal contact gezocht over het ophalen van het paspoort maar niet noodzakelijk bezoek werd afgehouden.

De familie heeft zich keurig aan de regels gehouden maar begin juli was het gezien de vakantie nodig om het paspoort op te halen. Toen zij een afspraak wilde maken werd medegedeeld dat het paspoort niet meer beschikbaar was maar is vernietigd na drie maanden omdat het niet werd afgehaald. Uiteraard is de familie zeer verrast over dit antwoord omdat er vanuit de gemeente niets is gemeld ondanks de bijzondere omstandigheden. Geld krijgen zij niet retour en een nieuwe aanvraag moet wederom betaald worden.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1. Kan de wethouder aangeven of het gewoon is om een niet afgehaald document na drie maanden te vernietigen?

2. Om hoeveel vernietigde documenten gaat het sinds de beperkende maatregelen i.v.m. corona?

3. Klopt het dat er geen enkel contact wordt gelegd met de aanvrager als deze niet verschijnt om het document op te halen?

4. Is de wethouder het met onze fractie eens dat gezien de bijzondere periode er zeker vanuit de gemeente contact gezocht had kunnen worden met de aanvragers? Zeker daar waar mensen bewust gewacht hebben om niet te komen.

5. Is de wethouder bereid om in deze bijzondere omstandigheden aanvragers van een dergelijk document, welke zonder waarschuwing vooraf is vernietigd te compenseren in de vorm van terugbetaling van de kosten?

Wij verzoeken u deze te vragen te beantwoorden binnen de daarvoor gestelde termijn.

Namens de Fractie LPF Westland

Peter Voskamp

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu