Nieuws

Home / Nieuws / Fracties GBW en LPF-Westland stellen vragen over huisvesten statushouders

Fracties GBW en LPF-Westland stellen vragen over huisvesten statushouders

Met dank aan uw eerdere antwoorden op de door ons gestelde vragen. Inmiddels hebben wij informatie ontvangen van de Sociale Huurders Haaglanden en die informatie liegt er niet om. Wederom blijkt Westland het braafste jongetje van de klas. Ruim 25% van de vrijkomende (sociale)woningen wordt gebruikt voor het huisvesten van statushouders.

Deze informatie bevestigt dat wat GBW en LPF-Westland eerder al hebben aangegeven dat de verhoudingen tussen het huisvesten statushouders en autochtone bewoners helemaal scheef groeit. Uit de door de Sociale Huurders Haaglanden gepubliceerde cijfers blijkt overduidelijk dat andere gemeenten dus ook niet voldoen ( kunnen of willen)  aan de door het reik opgelegde taakstelling.

Dat brengt ons tot de volgende vragen:

  1. Bent u het met ons eens dat Westland ten opzichte van de andere gemeente om ons heen wel heel veel woningen toewijst aan Statushouders in relatie tot beschikbare woningen voor autochtone bewoners ( ruim 25%).
  2. Bent u bereid om met deze cijfers richting het ministerie te gaan en wederom een poging te wagen om de taakstelling voor Westland voor de komende jaren naar benden bij te stellen.

Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden binnen de daarvoor gestelde termijn.

Namens de fractie van GemeenteBelang Westland,  R. K. Keizer

Namens de fractie van LPF-Westland,  D. van der Meer

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter