Nieuws

Home / Nieuws / Geestweg, Naaldwijk, opnieuw vragen over veiligheid

Geestweg, Naaldwijk, opnieuw vragen over veiligheid

De fracties van GemeenteBelang Westland en LPF Westland zijn door diverse bewoners aan de Geestweg in Naaldwijk benaderd inzake de verkeersdrukte op de Geestweg. Mede naar aanleiding hiervan stelde de fracties vragen aan het college van B&W. Bewoners hebben gesprekken gehad met medewerkers van de gemeente over de onstane situatie n.a.v. de diverse omleidingen rondom de kern Naaldwijk. De aantakking van de nieuwe ontsluiting Woerdblok op de Geestweg brengt ook extra verkeer met zich mee.Inmiddels is er een zogenaamd “smiley”-bord geplaatst en ervaren de bewoners daar enig profijt van. Vooral vrachtverkeer veroorzaakt veel overlast, overlast in het kader van de verkeersveiligheid en overlast aan de veelal oude karakteristieke panden aan de Geestweg.

De ontwikkelingen rondom Naaldwijk hebben bijgedragen aan de toenemende verkeersdrukte aan de Geestweg, een drukte die deze weg eigenlijk niet aankan. Er moeten evenwichtige oplossingen gevonden worden, zodat de winkels goed bereikbaar blijven zonder dat de verkeersveiligheid van bewoners in het geding komt. De herinrichting van de Geestweg zal bijdragen aan de verkeersveiligheid in het algemeen, maar zeker ook in het veiligheidsgevoel. Bewoners wensen hier graag direct en actief bij betrokken te worden.

Dit brengt ons tot de volgende vragen.

  1. Bent u bekend met de overlast die bewoners van de Geestweg ervaren?
  2. Ziet u een mogelijkheid om de herinrichting van de Geestweg (die nu gepland staat voor 2019) naar voren te halen en z.s.m. tot uitvoer te brengen?
  3. Bent u bereid de bewoners en winkeliers aan de Geestweg actief en direct bij de herinrichting te betrekken?

Wij verzoeken u de vragen binnen de daarvoor gestelde termijn te beantwoorden.

Namens de fracties van GemeenteBelang Westland en LPF Westland

Remmert Keizer, Dave van der Meer

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter