Herdenkingsdag moord Pim Fortuyn. Achttien jaar later. Waar staan we nu?

Herdenkingsdag moord Pim Fortuyn. Achttien jaar later. Waar staan we nu?

Achttien jaar later. Waar staan we nu?

Want zo lang is het alweer geleden. Voor veel mensen die rond de 6e mei ieder jaar de beelden terugzien van de neergeschoten Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum, voelt het in ieder geval nog als de dag van gisteren. Bijna iedereen weet ook nog waar hij was en wat men aan het doen was. Zoveel impact heeft deze zinloze politieke moord teweeggebracht. Na de moord op Willem van Oranje en de gebroeders De Witt was het bijna niet voor te stellen dat een politieke moord van deze zwaarte zich nog eens zou voordoen in ons overgereguleerde en zogenaamd moreel superieur landje. Maar het gebeurde toch. Een onverwacht politiek talent die het zo vaak bij het rechte eind had en geen blad voor de mond nam en daarbij ook nog eens een compleet electoraat wist aan te boren, kon kennelijk niet op inhoud of met argumenten worden bestreden. Dus ja, de kogel kwam van links. Een kant van het politiek spectrum waar men zich nog steeds waant alles te kunnen veroorloven.

Ook nu nog. Achttien jaar na de zinloze moord op Pim Fortuyn, mag zijn laffe linkse moordenaar weer van zijn vrijheid genieten, maar hebben de familieleden van Pim en veel aanhangers levenslang. Is de gekozen parlementariër Geert Wilders nog steeds van zijn vrijheid beroofd en moet het nieuw politiek talent Thierry Baudet door continu gedemoniseerd te worden door overwegend linkse media in ons land, eveneens gaan vrezen voor zijn vrijheid en veiligheid. Na achttien jaar niet iets om vrolijk van te worden. Er blijft een lichtpuntje. Ontstoken in het voorjaar van 2002 door een man die heeft laten zien dat het waard blijft te zeggen wat je denkt en te doen wat je zegt. Mooi voorbeeld is de passage uit de toespraak van onze koning op 4 mei jl. op de Dam in Amsterdam:

"Het minste wat we kunnen doen is niet wegkijken, niet goedpraten, niet uitwissen, niet apart zetten, niet normaal maken wat niet normaal is en onze vrije en rechtvaardige rechtstaat koesteren en verdedigen. Want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin."

Laten we ook voor de toekomst blijven waken over de vrijheid van het spreken.
"Loquendi libertatem custodiamus"

Bestuur, fractie en wethouders LPF Westland