Jongere kandidaten LPF Westland zetten in op betaalbare woningen, evenementen en OV

Jongere kandidaten LPF Westland zetten in op betaalbare woningen, evenementen en OV

Meer betaalbare woningen voor starters, een eigen Westlands festival, meer evenementen en  beter OV van en naar het Westland. Dat zijn de standpunten van de zeven jongeren die bij LPF Westland op de lijst staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met zeven van de in totaal 52 namen op de lijst is ‘Jong Westland’ bij de grootste oppositiepartij uitstekend vertegenwoordigd.

 ‘LPF Westland heeft niet zoals andere lokale partijen een jongerenafdeling. Bij LPF Westland tel je als jongere volwaardig mee en mag je je eigen standpunten inbrengen’, zegt Ysabel van der Meer (21). Op de lijst heeft zij gezelschap van Max Leerdam (24), Roel Valstar (30), Jeff Barendse (28), Thomas Zwinkels (26), Marco de Bakker (26) en Celine Pronk (19. ‘De Westlandse jeugd vindt de gemeentelijke politiek vaak saai en een ver-van-mijn-bed-show. Maar als jonge kandidaten komen we juist op voor de zaken die jongeren belangrijk vinden.’

Tradities belangrijk bij jongeren

Opvallend: de jongere generatie Westlanders hecht aan echte Westlandse tradities, zoals feestweken, hokken en schuitvaren. Het zijn evenementen waar LPF Westland zich al langer sterk voor maakt. Ysabel: ‘Ook willen we een evenemententerrein in Westland, zodat de Westlandse jongeren die stad en land afreizen voor festivals, ook een keer op de fiets naar een Westlands festival kunnen. Op dit moment stelt de gemeente veel te veel regels vast voor evenementen. Op deze manier kan geen enkele organisatie een leuk feest van de grond krijgen.’

Betaalbare woningen

Als het aan LPF Westland ligt komen er meer betaalbare woningen in de vrije sector, zodat de Westlandse jeugd niet langer hoeft uit te wijken naar omliggende gemeentes. Daarnaast wil de partij leegstaande gebouwen herontwikkelen naar kluswoningen, zoals LPF Westland heeft gerealiseerd in de oude Prins Willem Alexanderschool in ’s-Gravenzande. 

 Ook bereikbaarheid speelt onder de jongeren. Velen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer voor studie of werk. De jongere kandidaten willen werk maken van een tramverbinding en een snelle, betere busverbinding in en naar het Westland. 

Lpf jongeren