Nieuws

Home / Nieuws / Nieuwjaarsrede 2022 door fractievoorzitter Dave van Koppen

Nieuwjaarsrede 2022 door fractievoorzitter Dave van Koppen

Nieuwjaarsrede 2022 door fractievoorzitter Dave van Koppen
Naaldwijk, 1 januari 2022

Toen ik mijn nieuwjaarsrede vorig jaar afsloot met de wens dat alles weer ‘normaal’ zou worden, had ik niet verwacht dat dit ook nu weer zó actueel zou zijn. Lange tijd ging het ook weer de goede kant op met ons land. Zo zaten tijdens het EK voetbal afgelopen zomer en met de start van de voetbalcompetitie de stadions weer tot de nok toe gevuld. De kroegen (terras én binnen) waren weer open en ook bij het Formule 1 weekend in Zandvoort was het één groot feest met 70.000 bezoekers per dag (!)  Hoe anders is dat nu tijdens het schrijven van de nieuwjaarsrede weer. Het land wéér op slot, detailhandel dicht, scholen gesloten en wat u er ook persoonlijk van vindt, we hebben er helaas nou eenmaal allemaal mee te maken.

Politiek gezien zijn we ook weer terug bij af. De laatste vergaderingen waren wederom digitaal en ook voor de maand januari is alles weer online.

Toch blikken we als LPF Westland wél terug op een mooi 2021. Want ondanks dat ook 2021 voor een groot gedeelte met corona te kampen had, hebben we als partij gedaan wat we hebben beloofd. Het verkiezingsprogramma werd stapje voor stapje steeds verder uitgevoerd en partijstandpunten werden binnengehaald.

Zo is in 2021 namelijk het volgende gerealiseerd;
– Voor het vierde jaar op rij een sluitende gemeentelijke begroting
– De schuldpositie van de gemeente is flink gedaald (<30 mln.) sinds wij als partij in het
college zitten
– De bouw van plannen zoals de Dalton Mavo (Naaldwijk), Oude Brandweerkazerne
Naaldwijk, de Schakel (Maasdijk), Stichting Droom-Je-  Thuis (Naaldwijk), Liermolen en
Sportlaan (de Lier) is begonnen/ kwamen tot uitvoering
– De start van de Islamitische basisschool is wederom uitgesteld (!)
– ‘Pootje van Bram’ gerealiseerd
– moties die wij steunden over meer bibliotheken in Westlandse basisscholen, woon-zorg-
projecten, mantelzorgwoningen en afschaffen reclamebelasting voor ondernemers
werden allemaal aangenomen en komen nu tot uitvoering

Stuk voor stuk punten uit het verkiezingsprogramma 2018-2022 van LPF Westland en wat dat betreft was het jaar 2021, maar ook de gehele afgelopen bestuursperiode, een mooi jaar en een goede tijd en bevestigd nogmaals onze LPF Westland slogan: ‘We zeggen wat we denken, we doen wat we zeggen!’

En dan vooruitkijken naar 2022;
Voor mij persoonlijk gaat het sowieso een mooi jaar worden. In februari hopen mijn vrouw Susanne en ik ons vierde kindje te mogen verwelkomen. Als echte familieman kijk ik hier weer ontzettend naar uit en kan ik niet wachten om de eerste luiers te mogen verschonen! Verder krijgen we in mei de sleutel van ons nieuwe huis en gaan we als gezin in 2022 ook daarin een mooie stap maken. Mooie ontwikkelingen dus op het persoonlijke vlak..

Politiek gezien zal 16 maart bepalen of 2022 een mooi of zelfs een geweldig jaar gaat worden! De gemeenteraadsverkiezingen zijn toch altijd weer een bijzondere en spannende tijd. Zelf mag ik voor de eerste keer aantreden als lijsttrekker, maar met zo’n lijst Westlandse toppers achter mij heb ik daar echt ALLE vertrouwen in! En nee, dat is geen cliché of verkooppraatje of iets, we hebben écht een hele mooie lijst! Een lijst waar ik ook echt trots op ben en waar ik weer (nieuwe) energie van krijg.

Veel nieuwe gezichten, veel vertrouwde namen, ervaring, man/vouw, eigen ondernemers er staat van alles op de lijst. En ik denk ook dat die mensen de komende verkiezing de doorslag gaan geven. Onze Westlandse LPF-toppers! De kiezer is de (landelijke) politiek namelijk goed zat en dat is ook heel vaak te begrijpen. Ze kiezen liever een lokale partij, met lokale standpunten en gaan voor bekende Westlandse gezichten. Ze gaan voor een Westlandse partij met een ‘niet lullen, maar poetsen’-aanpak;  LPF Westland

Naast onze prachtige lijst met Westlandse kandidaten presteren we binnenkort ook ons verkiezingsprogramma; ‘Rechts én eerlijk’ en gaat de nieuwe website in de lucht.
Met algemene standpunten;
– Kritische kijk op vreemdelingenbeleid en Islamisering
– Lokaal maatwerk voor Westlandse woningzoekende
– Huisvesting arbeidsmigranten op eigen terrein + locaties zoals Flora Holland en
ABC Westland
– Westlandse feestweken faciliteren en Westlandse cultuur (o.a. schuitvaren) bewaken
– Niemand verplicht van het gas af
En lokale punten als;
– Komst tweede Berkenflat (’s-Gravenzande)
– Nieuw Westland Theater de Naald (Naaldwijk)
– Herinrichten centrum; opening supermarkt Heulweg (Wateringen)
– Uitbreiding sportpark de Zweth (de Lier)
– Fuut weer inzetten waarvoor het bedoeld is: ouderen Huisvesten (Honselersdijk)
– Omleiding provinciaal weggedeelte van Jan Barendselaan naar Paul Capteijnlaan
(Poeldijk)
– Tiny Forest realiseren (Maasdijk)
– De nieuwe wijk de Driesprong komt tot bloei (Kwintsheul)
– Behoud van de brede buurtschool De Kameleon als verbindende factor (Heenweg)
– Realiseren van de hellingbaan voor het bevoorraden van de strandpaviljoens
(strandopgang Monster)

We gaan er vanuit dat vele Westlanders zich hiermee verbonden voelen. We hopen dan ook op een mooie verkiezingsuitslag in maart.

2022 zal overigens ook het jaar worden waarin het alweer 20 jaar geleden is dat Pim Fortuyn op laffe wijze is vermoord. Hoe anders zou ons land eruit hebben gezien wanneer deze flamboyante politicus het écht voor het zeggen zou hebben? Helaas krijgen we op deze vraag geen antwoord meer. Wel kunnen en zullen we als partij handelen met zijn gedachtengoed in ons achterhoofd. Want ook in 2022 zijn uitspraken als; ‘We moeten stoppen om de grenzen wagenwijd open te zetten. Laten we eerst de problemen met de aanwezige immigranten oplossen. Iedere huisvrouw kan u vertellen dat u eerst de kraan dicht moet draaien als u gaat dweilen.’  of  ‘Wij laten de burgers aan de onderkant niet barsten, we gaan ze aanmoedigen.’ nog altijd actueel.

Afrondend wens ik u/jullie natuurlijk allemaal een mooi en vooral gezond 2022 toe.
Dat 2022 een goed jaar mag worden op sportief vlak, zakelijk vlak, persoonlijk vlak, politiek vlak of welk vlak dan ook. Haal het beste uit jezelf en laten we ons als LPF Westland in 2022 wederom weer hard maken voor een mooi Westland en zijn prachtige Westlanders!

LPF Westland:  At Your Service!

Dave van Koppen
Fractievoorzitter LPF Westland

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu