Puinruimen (Column HHW 19 juni 2019)

Puinruimen (Column HHW 19 juni 2019)

Deze week ook te lezen in Het Hele Westland, de scherpe column van ons raadslid Max Leerdam over het puinruimen van het afgelopen jaar:

Het is alweer juni en de tijd gaat verschrikkelijk snel. Gelukkig zit het eerste halfjaar al vol goede gebeurtenissen. Een voorbeeld daarvan is het Westland Boksgala dat afgelopen maand heeft plaatsgevonden en waarbij we weer hebben laten zien waar het Westland groot in kan zijn, ‘Voor het Westland, Door het Westland’ was hier bij uitstek op zijn plaats. Ik ben ontzettend blij om hier als deelnemer mijn steentje aan te hebben bijgedragen. Echter de grootste lof gaat uit naar de ouders van de kinderen en de organisatie die zichzelf hier geheel vrijwillig heeft ingezet en een top event hebben neergezet met als resultaat een bedrag van 112.000 EURO.

Aangezien ik geen vaste schrijver ben vergeeft u het mij vast dat ik dit grote bedrag gebruik als een bruggetje naar mijn andere rol; die van raadslid in onze gemeente. Afgelopen weken is duidelijk geworden dat de gemeente kampt met een miljoenen tekort voor de komende meerjarenbegroting, in het geval er niks drastisch veranderd. De eerste verontwaardigingen zijn al getoond. Echter zou ik hier een kleine kanttekening willen plaatsen. De afgelopen jaren heeft men meerdere posten met incidenteel geld structureel gedekt of reservemutaties toegepast om de begroting sluitend te krijgen. Het is een beetje als structureel geld van je spaarrekening halen om aan het einde van de maand de zaak sluitend te krijgen. We zijn hard bezig om het beste voor het Westland te realiseren en moeten daarbij misschien wat vaker puinruimen van vorige bestuurscolleges dan gehoopt.

Ik ben ervan overtuigd dat de LPF Westland visie na vier jaar duidelijk zichtbaar zal zijn en ik ben nu al trots op de twee LPF Westland wethouders met wat zij in hun eerste jaar al bereikt hebben. Al is dat nog niet direct zichtbaar voor iedereen. Een verandering of kanteling kost nu eenmaal tijd, maar de goede weg is ingeslagen.
At your Service!

Max Leerdam
raadslid LPF Westland