Nieuws

Home / Nieuws / Rondvraag commissie MO over rattenplaag Galgeweg Naaldwijk

Rondvraag commissie MO over rattenplaag Galgeweg Naaldwijk

Rondvraag commissie MO van 25 november 2020 namens de fractie van
LPF Westland betreffende Rattenplaag Galgeweg Naaldwijk

Naar aanleiding van de ontvangen brief d.d. 19 oktober 2020 van een bewoner aan de Galgeweg te Naaldwijk, hebben wij als fractie contact opgenomen om de situatie met de briefschrijver te bespreken.
Er is veel overlast die veroorzaakt wordt door de buurman door het niet onderhouden van zijn tuin en woning. Er groeit huizenhoog onkruid in de tuin, hierdoor is er nu zelfs een rattenplaag veroorzaakt. De ongediertebestrijding is inmiddels ingeschakeld voor hulp en heeft sindsdien ca. 20 ratten gevangen. Daarbij heeft de ongediertebestrijding ook aangegeven dat zolang de situatie niet gaat veranderen de rattenplaag niet weg zal gaan!
De buurman in kwestie (naam en adres is bekend bij burgemeester en raadsleden) wil zich volgens de briefschrijver niet laten helpen door het Sociaal Kernteam en de wijkagent.

Zolang de situatie niet gaat veranderen is hiermee de volksgezondheid in het geding.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

  • Omdat de volksgezondheid gewaarborgd moet worden, verzoeken wij de wethouder de situatie direct in ogenschouw te nemen en uit te zoeken wat er nu gaande is?
  • Wat zijn de vervolgstappen die de wethouder kan en gaat nemen?
  • Omdat de veroorzaker niet geholpen wil worden, is het mogelijk dat de wethouder ervoor kan zorgen dat er gedwongen hulp ingezet kan worden?

Namens de Fractie LPF Westland

Jolanda Suijker

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu