Nieuws

Home / Nieuws / Rondvraag commissie MO betreffende zonnepanelen op huurwoningen

Rondvraag commissie MO betreffende zonnepanelen op huurwoningen

Rondvraag commissie MO betreffende zonnepanelen op huurwoningen

Onze fractie is opnieuw benaderd door bewoners van huurwoningen van Arcade in verband met zonnepanelen. Arcade staat maximaal 6 zonnepanelen op een huurwoning toe die huurders voor 30 cent per kilowattuur kunnen leasen.  Eigen zonnepanelen zijn niet toegestaan. Vaak bieden de daken van de huurwoningen de mogelijkheid om meer zonnepanelen te plaatsen. De genoemde woningcorporatie staat dit nu niet toe. Er zijn huurders die toch graag meer zonnepanelen op hun dak willen om de kosten van het energie gebruik te kunnen drukken en een bijdrage aan het milieu te leveren.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1.    Is de gemeente Westland dan wel de wethouder op de hoogte van het beleid van  woningcorporatie Arcade zoals hier weergegeven?

2.    Hebben de in Westland actieve woningcorporaties met betrekking tot zonnepanelen op daken hetzelfde of een verschillend beleid?

3.    Is de wethouder het met LPF Westland eens dat ook de daken van huurwoningen optimaal benut moeten worden als het gaat om zonnepanelen?

4.    Wil de wethouder hierover met de woningcorporaties in gesprek gaan om te zorgen dat hun huurders, die dat willen, ook optimaal van zonne-energie gebruik kunnen maken?

Namens de Fractie LPF Westland
André van der Meer

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu