Nieuws

Home / Nieuws / Vervolgvragen aan college inzake de wazige verkoop Eendenbrurcht Wateringen (deel 2)

Vervolgvragen aan college inzake de wazige verkoop Eendenbrurcht Wateringen (deel 2)

ART. 42 VRAGEN INZAKE VERKOOP EENDENBURCHT TE WATERINGEN (deel 2)

Vlak voor de jaarwisseling, tussen de feestdagen in en tijdens het reces van de gemeenteraad, fietste het college van WV, GBW en VVD nog even snel de verkoop van de Eendenburcht in Wateringen er doorheen. Andere geïnteresseerde konden zich volgens de gemeente ook gewoon melden, maar na de beantwoording van onze schriftelijke vragen begrijpen wij dat zij zich dan moesten melden bij de rechtbank! Hoe bedoel je een drempel opwerpen om toekomstige kopers af te schrikken?

Ook kregen wij in onze beantwoording antwoorden op vragen die we niet gesteld hadden en juist geen antwoord op vragen die we wél gesteld hadden. Simpel voorbeeld:
‘Wat is de verkoopprijs van de Eendenburcht?’  wordt beantwoord met: ‘Hetzelfde als de vorige keer dat de Eendenburcht te koop stond’. Dat is ongeveer hetzelfde kinderachtige antwoord als wat kinderen op de basisschool geven als je vraagt hoe laat het is; ‘Zelfde tijd als gisteren om deze tijd’.

Als laatste lazen wij het schokkende bericht dat deze vereniging voor slechts €1400,- PER JAAR een geheel gebouw huurt en/of gebruikt als enige gebruiker. Om even een vergelijking te maken; een muziekvereniging elders in Westland moet méér dan €10.000,- betalen voor een zoldertje in een gebouw waar ook vele andere gebruikers zijn.

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1        klopt het dat de gemeente andere (potentiële) kopers niet de juiste gelegenheid heeft gegeven om ook een bod te doen op dit perceel?
In de publicatie van de gemeente staat namelijk alleen dat er bezwaar gemaakt kon worden tegen de verkoop aan ICCW, niet dat er ook nog een
mogelijkheid tot koop was.

2.       Voor de tweede keer: Wat zijn de uitgangspunten van de verkoop waarover overeenstemming is met ICCW zoals genoemd in de raadsinformatiebrief? En wat is de verkoopsprijs waarover overeenkomst is?  (Graag ontvangen wij deze uitgangspunten)

3.      Klopt het dat oud-wethouder El Mokaddem regelmatig contact met de gemeente had over dit dossier? O.a. over de uitgangspunten, betaling asbestverwijdering etc?

4.     Hoeveel andere Westlandse verenigingen/instellingen huren voor €1400,- per jaar een pand met nagenoeg dezelfde grootte als dat ICCW aan de Julianastraat had?

5.     Kan het college toezeggen dat hier de parkeernormen (voor een vereniging van méér dan 150 leden), het bestemmingsplan en de vergunningen allemaal in lijn zijn met wat andere verenigingen in Westland ook moeten realiseren?

Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden, maximaal binnen de daarvoor gestelde termijn.

Namens de fractie van LPF Westland

Dave van Koppen
Jolanda Suijker-van Wingerden

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter

Menu