Nieuws

Home / Nieuws / LPF Westland stelt rondvraag betreffende afsluiten Zuidwijckweg Poeldijk

LPF Westland stelt rondvraag betreffende afsluiten Zuidwijckweg Poeldijk

Al eerder gepland, maar toch weer verschoven door werkzaamheden aan de Eramusweg gaat van 18 september a.s. t/m 22 december a.s. de Zuidwijckweg dicht wegens werkzaamheden voor het aardwarmte project. Deze weg als verbinding tussen de Middelbroekweg en Wateringseweg is een belangrijke en drukke weg met name in de ochtend en avondspits. Heel veel auto’s maken gebruik van deze weg om van of naar hun werk/ huis te gaan. Ook veel vrachtverkeer maakt gebruik van deze belangrijke schakel.

Maandag 21 augustus jl. is al duidelijk geworden wat de afsluiting richting Erasmusweg voor verkeersgevolgen heeft voor het verkeer in Kwintsheul, Poeldijk en Wateringen. In de avondspits stond alles vast rondom deze dorpen. In de berichtgeving over de afsluiting wordt gemeld dat het Poeldijksepad als omleidingsroute zal worden ingesteld. Deze weg komt uit in het centrum van Poeldijk en dat lijkt gezien het huidige gebruik van het Poeldijksepad door heel veel kwetsbare verkeersdeelnemers als scholieren niet de juiste oplossing

Dit brengt de fractie van LPF Westland tot de volgende vragen:

1.    Kan de wethouder aangeven waarom de afsluiting ruim drie maanden moet duren en is daar een mogelijkheid de afsluitingstijd te beperken?

2.    Is de wethouder het met LPF Westland eens dat een omleiding van het verkeer over het Poeldijksepad, door het centrum van Poeldijk geen juiste oplossing is?

Namens de Fractie LPF Westland

Peter Voskamp
Trudy de Munck – Schoordijk

Blijf op de hoogte

Categorieën

Archief

Meer nieuws

Onze twitter